Novosti

Keramičke krunice 150€

Keramičke krunice 150€26.01.2017.

Zubne krunice - poznate su i kao navlake, one nadoknađuju oštećeno krunično zubno tkivo i u potpunosti imitiraju oblik, veličinu i boju zuba, a izrađuju se u sledećim slučajevima:
prilikom preloma zubne krune, kod zubi sa velikim karioznim defektima, ako je zube neophodno zaštititi i ojačati nakon lečenja zubnog živca, kod zuba sa izrazitim nepravilnostima boje i oblika.

Ostale novosti

Beljenje zuba 3900rsd
Beljenje zuba 3900rsd 26.01.2017.

Sada i vi možete imati blistavo bele zube bez brige da će se njihova prirodna struktura oštetiti.

Izbeljivanje zuba je proces uklanjanja mrlja i diskoloracija sa površine zuba, a samim tim i boja zuba postaje belja.

Pri beljenju zuba ne dolazi ni do kakvih strukturalnih promena na zubnom tkivu, te se proces može ponavljati puno puta bez štetnih posledica.

Bezmetalne krunice 150-200€
Bezmetalne krunice 150-200€ 26.01.2017.

Gubitak zuba uzrokuje određene poremećaje funkcionalnog ili estetskog karaktera. Pored funkcije žvakanja, usled parcijalne ili totalne bezubosti, funkcija govora je uvek manje ili više poremećena. Gubitak zuba, posebno frontalnih, vodi ka narušavanju estetskog izgleda i samopouzdanja osobe, a često dovodi i do psihičke traume. U tom slučaju pacijent izbegava da se smeje, pri govoru pokriva usta rukom, pa iz tih razloga mnogo puta zatraži lekarsku pomoć.

Fiksna proteza 400€
Fiksna proteza 400€ 26.01.2017.

Imate lepe zube, ali vam malo treba da bi oblik vašeg osmeha bio savršen?
Nepravilno izrasli zubi mogu znatno promeniti estetiku donje trećine lica i vaš izgled u celosti. Ali ne radi se samo o lepoti nego i o funkciji govora, žvakanja i otežanom čišćenju tako položenih zuba ali i povećanoj sklonosti karijesu.
Savremena ortodoncija nam omogućava postavljanje fiksnih ortodonskih aparata.

Fiksna proteza sa safirnim bravicama 750€
Fiksna proteza sa safirnim bravicama 750€ 26.01.2017.

Estetska proteza za zube - za one kojima je estetika na prvom mestu!

Potpuno providne proteze koje je moguće primetiti samo na veoma maloj udaljensti.
Ako vam je estetika na prvom mestu, ovo je pravi izbor za vas! 

Zakažite pregled ili intervenciju

Najčešće postavljana pitanja

Imate neko pitanje?

Da li pokvareni zubi deluju štetno po opšte zdravlje i kako?
Ako znamo da je glavini zadatak zuba žvakanje hrane kako bi se organizam mogao hraniti i razvijati, onda je jasno da ce zbog kvarnih i bolesnih zuba žvakanje biti nepotpuno, ishrana pogoršana kao i razvoj celog organizma. Sem toga pokvareni zub može dovesti do raznih oboljenja drugih organa, kako kod dece tako i kod odraslih. Bolesni zubi mogu dovesti do poremecaja organa za varenje, oboljenja na ocima, koži, plucima, zglobovima, srcu i bubrezima, delujuci kao fokalnio žarište — fokus.

Da li vađenje živca boli i kad živac mora da se vadi?
Kada se karijes u zubu proširi do nerva(živca) i kada usled dejstva bakterija dođe do upale nerva, on mora da se vadi tj. mora da se izvrši endodontski tretman zuba. Ovaj tretman se obavezno radi u lokalnoj anesteziji.

Da li se gangrenozni zub mora izvaditi?
Postoji način da se zub sa gangrenom leči aplikacijom različitih lekova u kanale korena zuba. Lečenje traje duže u odnosu na lečenje zuba sa upaljenim nervom. Takvi zubi najčešće imaju infekciju na vrhu korena pa se često izlečenje postiže hirurškim putem (uklanjanjem periapikalne lezije)resekcijom korena zuba. U slučaju da ni jedna od ovih metoda nije efikasna ili ako je zub veoma oštećen karijesom i infekcijom, jedino rešenje je ekstrakcija(vađenje) zuba. U protivnom komplikacije su vrlo teške i ozbiljno ugrožavaju zdravlje pacijenta. Mogu se javiti veliki otoci sa puno gnoja, bolovi, otežano otvaranje usta, povišena telesna temperatura i sl.

Da li da ispiram ranu posle vađenja zuba?
Nikako!Ispiranjem rane vodom ili toplim čajevima izazivate naknadno krvarenje,ispirate krvni ugrušak iz rane što za posledicu imalo bolno, produženo i otežano zarastanje.

Kako da se posvetli potamneo, lečen zub?
Ako postoji dovoljno zubne supstance takav zub može da se posvetli stavljanjem izbeljivača u zub.Tretman se radi u nekoliko seansi. Kada se postigne željena boja stavlja se definitivna plomba na zub. U slučaju da je krunica zuba jako oštećena karijesom rešenje je izrada keramičke krunice ili fasete u boji prirodnih zuba.

Kako se uklanja kamenac i da li se tom prilikom oštećuju zubi?
Zubni kamenac se uklanja ultrazvučnim aparatom koji svojim mikrovibracijama bezbolno i brzo uklanja zubni kamenac. Od količine kamenca zavisi dužina uklanjanja. Posle uklanjanja kamenca vrši se poliranje zuba i uklanjanje pigmentacija specijalnim aparatima pod pritiskom vazduha i vode u kombinaciji sa dentalnim puderom.Pravilnom tehnikom uklanjanja zubnog kamenca od strane terapeuta i pomoću kvalitetnih uređaja zubi se ne oštećuju.

Da li je bolje ugraditi implantat ili napraviti most?
Kada nedostaje jedan zub, a postoji dovoljna količina zdrave kosti , kada su zdrave desni i susedni zubi savetuje se ugradnja implantata jer se tako ne oštećuju susedni zubi. Za most kojim bi se nadoknadio nedostatak jednog zuba treba izbrusiti dva susedna zuba koji su nosači mosta. Most se izrađuje u slučajevima kada nema uslova za impalantaciju, kada su zubi koji treba da nose most već indikovani za izradu krunica i kada je to želja pacijenta.

Naši partneri

partneri

Copyright © 2007-2019 mojstomatolog.rs | Sva prava sadržana