Estetska stomatologija

Estetska stomatologija

Estetika je, pored osećaja za lepo, u dentalnom svetu briga o sebi i svom zdravlju.

Osmeh je nešto što prvo primetimo na osobi, zato je veoma bitno da Vaši zubi budu zdravi, pravilni i blistavo beli.

IZBELJIVANJE ZUBA

Životni stil može negativno uticati na boju zuba. Stvari kao što su kafa, čaj, bojeni sokovi, crveno vino i cigarete mogu doprineti tamnjenju zuba.

Sada i vi možete imati blistavo bele zube bez brige da će se njihova prirodna struktura oštetiti.

Izbeljivanje zuba je proces uklanjanja mrlja i diskoloracija sa površine zuba, a samim tim i boja zuba postaje belja.

Pri beljenju zuba ne dolazi ni do kakvih strukturalnih promena na zubnom tkivu, te se proces može ponavljati puno puta bez štetnih posledica.

KOMPOZITNE FASETE VINIRI

NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN DO SAVRŠENO RAVNIH, BELIH I PRAVILNIH ZUBA!

Viniri ili fasete su keramička nadogradnja kojom se znatno popravljaju funkcionalnost i izgled zuba.

Zubi koji nisu pokvareni, ali koji su iskrzani, nepravilnog oblika, nepravilno stoje u vilici, požuteli su, mali su ili postoji razmak između zuba su idelni za ovu stomatološku uslugu.

Viniri se postavljaju samo na prednjoj strani zuba, debljine su oko 3mm i predstavljaju jedan od najprirodnijih oblika korekcije zuba, budući da nema znatnijeg brušenja zuba, kao što je to slučaj kod krunica. Pacijenti se najčešće podvrgavaju ugradnji nekoliko vinira istovremeno, gotovo uvek u prednjoj regiji, čime se dobija potpuno novi osmeh. U slučaju da vam zubi više nisu lepi, ali su generalno zdravi, ugradnja vinira je jedno od najboljih ulaganja u kvalitet života koje vam stoji na raspolaganju.

Zakažite pregled ili intervenciju

Najčešće postavljana pitanja

Imate neko pitanje?

Da li pokvareni zubi deluju štetno po opšte zdravlje i kako?
Ako znamo da je glavini zadatak zuba žvakanje hrane kako bi se organizam mogao hraniti i razvijati, onda je jasno da ce zbog kvarnih i bolesnih zuba žvakanje biti nepotpuno, ishrana pogoršana kao i razvoj celog organizma. Sem toga pokvareni zub može dovesti do raznih oboljenja drugih organa, kako kod dece tako i kod odraslih. Bolesni zubi mogu dovesti do poremecaja organa za varenje, oboljenja na ocima, koži, plucima, zglobovima, srcu i bubrezima, delujuci kao fokalnio žarište — fokus.

Da li vađenje živca boli i kad živac mora da se vadi?
Kada se karijes u zubu proširi do nerva(živca) i kada usled dejstva bakterija dođe do upale nerva, on mora da se vadi tj. mora da se izvrši endodontski tretman zuba. Ovaj tretman se obavezno radi u lokalnoj anesteziji.

Da li se gangrenozni zub mora izvaditi?
Postoji način da se zub sa gangrenom leči aplikacijom različitih lekova u kanale korena zuba. Lečenje traje duže u odnosu na lečenje zuba sa upaljenim nervom. Takvi zubi najčešće imaju infekciju na vrhu korena pa se često izlečenje postiže hirurškim putem (uklanjanjem periapikalne lezije)resekcijom korena zuba. U slučaju da ni jedna od ovih metoda nije efikasna ili ako je zub veoma oštećen karijesom i infekcijom, jedino rešenje je ekstrakcija(vađenje) zuba. U protivnom komplikacije su vrlo teške i ozbiljno ugrožavaju zdravlje pacijenta. Mogu se javiti veliki otoci sa puno gnoja, bolovi, otežano otvaranje usta, povišena telesna temperatura i sl.

Da li da ispiram ranu posle vađenja zuba?
Nikako!Ispiranjem rane vodom ili toplim čajevima izazivate naknadno krvarenje,ispirate krvni ugrušak iz rane što za posledicu imalo bolno, produženo i otežano zarastanje.

Kako da se posvetli potamneo, lečen zub?
Ako postoji dovoljno zubne supstance takav zub može da se posvetli stavljanjem izbeljivača u zub.Tretman se radi u nekoliko seansi. Kada se postigne željena boja stavlja se definitivna plomba na zub. U slučaju da je krunica zuba jako oštećena karijesom rešenje je izrada keramičke krunice ili fasete u boji prirodnih zuba.

Kako se uklanja kamenac i da li se tom prilikom oštećuju zubi?
Zubni kamenac se uklanja ultrazvučnim aparatom koji svojim mikrovibracijama bezbolno i brzo uklanja zubni kamenac. Od količine kamenca zavisi dužina uklanjanja. Posle uklanjanja kamenca vrši se poliranje zuba i uklanjanje pigmentacija specijalnim aparatima pod pritiskom vazduha i vode u kombinaciji sa dentalnim puderom.Pravilnom tehnikom uklanjanja zubnog kamenca od strane terapeuta i pomoću kvalitetnih uređaja zubi se ne oštećuju.

Da li je bolje ugraditi implantat ili napraviti most?
Kada nedostaje jedan zub, a postoji dovoljna količina zdrave kosti , kada su zdrave desni i susedni zubi savetuje se ugradnja implantata jer se tako ne oštećuju susedni zubi. Za most kojim bi se nadoknadio nedostatak jednog zuba treba izbrusiti dva susedna zuba koji su nosači mosta. Most se izrađuje u slučajevima kada nema uslova za impalantaciju, kada su zubi koji treba da nose most već indikovani za izradu krunica i kada je to želja pacijenta.

Naši partneri

partneri

Copyright © 2007-2019 mojstomatolog.rs | Sva prava sadržana