Implantologija

Nedostatak jednog ili više zuba predstavlja ozbiljan problem u stomatološkoj praksi.

Implantologija rešava taj problem i ovom stomatološkom intervencijom je moguće nadomestiti nedostatak manjeg ili većeg broja zuba, čuvajući ostale zube, što je jedini biološki ispravan način. Primenom zubnih implantata, vraća se funkcija alveolarne kosti, a samim tim spečava atrofija (propadanje) kosti, što je osnov za normalnu funkciju celog stomatognatog sistema.

IMPLANTI

Zubni implantati su izrađeni od titanijuma i njegovih legura. Izuzetne su čvrstoće i male težine.

Savremeni zubni implant je titanijumski šraf koji se uvrće u kost vilice i srasta sa njom, a sluzi kao zamena za koren izgubljenog ili nedostajućeg zuba. Zubni implanti su idealna opcija za pacijente sa dobrom oralnom higijenom kod kojih je došlo do gubitka zuba usled parodontoze, neuspešnog lečenja zuba, traume ili bilo kog drugog razloga. Ugradnjom zubnih implanata izbegava se brušenje susednih zuba koje je neophodno pri izradi mostova, te je na taj način fiziološki i funkcionalno opravdanije korišćenje ove savremene metode nadoknađivanja izgubljenih zuba.

MINI IMPLANTI

Mini dentalni implantati su implantati malog prečnika.

Oni su idealno rešenje za pacijente bez ijednog zuba koji imaju labave donje proteze i žele sigurno rešenje koje će ih učvrstiti. Većina pacijenata sa protezama ima visoko resorbovane vilične kosti (gornju i/ili donju vilicu), te je za standardni zubni implantat potrebno izvršiti povećanje, tzv. augmentaciju kosti. Takođe, zdravstveno stanje mnogih starijih pacijenata sprečava primenu invazivnog stomatološkg lečenja, kao što su standardni implantati. Za razliku od standardnih implanata, ispitivanja dve stotine lekara pokazala su da procedura podizanja režnja većinom (80% vremena) nije neophodna za postavljanje mini implantata. Time se smanjuje vreme oporavka jer činjenica da se proces podizanja režnja izbegava i da se preduzima najmanje invazivan pristup, pomaže oporavku.

Zakažite pregled ili intervenciju

Naši partneri

partneri